Blagotvornost masaže glave

Znate li gdje se na našem tijelu nakuplja umor i stres? Vjerojatno bismo na to pitanje mogli imati tisuće odgovora i objašnjenja kako na koga stres djeluje. U većinu slučajeva ipak stres i umor prvenstveno sjedi i počiva na našim ramenima, vratu i glavi.

Pogrbljeni smo, vrat nam je u nepravilnom položaju, mrštimo se i stišćemo usne. Željeli li ili ne, način života u današnje vrijeme donosi mnogo stresnih situacija i ponekad nam je potreban neki dodatan način opuštanja i oslobađanja od tog nakupljenog stresa.

Masaža glave i njezina djelotvornost bila je poznata još u staroj Kini. Tradicionalna kineska medicina navodi postojanje akupresurnih točaka i meridijana na našem tijelu koje opuštajući dodir u masaži povezuje direktno sa određenim unutarnjim organima i emocijama. Redovitom masažom glave i tjemena opuštamo mišiće lica i vrata, potičemo cirkulaciju područja glave, jačamo vlasište i korijen kose. Masaža glave je pritisak na određene točke, lagano tapkanje, povlačenje kose, četkanje kose ili kružni pokreti preko cijelog područja glave uključujući i lice. Tek dodirom našeg lica, vrata i tjemena moći ćemo osvijestiti količinu umora koja se skriva iza površine. Opuštajući se na ovakav zdrav način, dolazi do lučenja endorfina – naših prirodnih analgetika i prirodnih antidepresiva čiji je zadatak neutralizirati i ublažiti  negativna djelovanja okoline na naš organizam. 

Već i kratka masaža glave i vrata rezultirat će:

 

Ponekad u strci imamo osjećaj da ne stignemo, da nemamo vremena za opuštanje uz toliko obaveza, ali baš u tim trenucima valja napraviti predah, od nekoliko minuta do pola sata i baš taj predah omogućit će nam veću učinkovitost i brzinu u obavljanju zadataka i obaveza, a dugoročno pridonijeti našem psiho-fizičkom zdravlju.

Hoćete li izabrati odlazak na masažu ili ćete se sami izmasirati uz pomagalo – jednostavan mali masažer glave, dizajniran za istovremenu stimulaciju više točaka i jako lagan za upotrebu, stvar je izbora. Važno je uzeti si vrijeme za sebe, Vaše će Vam tijelo biti zahvalno! Predahnite, opustite se i zatim odmoreni nastavite borbu sa osmijehom!